Ar-Ge Faaliyetleri

 

Üniversitemiz bünyesinde COVID-19 kapsamında Ar-Ge çalışmaları yürütülmektedir.

Çorlu Mühendislik Fakültesi

  • Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Lokman Hakan TECER'in, koordinasyon ve aktif katılımıyla, Covid-19 virüsü etkisiz hale getirilmesi için korunabilecek alternatif el, yüzey ve iç ortam dezenfektan üretilmesine yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları planlanmaktadır.
  • Dış ortam havasında partikül madde kirliliği ile Covid-19 virüsün taşınıp taşınamayacağına ilişkin çok merkezli araştırma çalışması planlamaktadır.

Sağlık Yüksekokulu

  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Türker BİLGEN yürütücülüğünde "Anti-COVID-19-IgG ve Anti-COVID-19-IgM ELİZA Testlerinin Geliştirilmesi"

Tıp Fakültesi

  • Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL, Anti-COVID-19-IgG ve Anti-COVID-19-IgM ELISA testlerinin geliştirilmesi başlıklı çalışmaya diğer birimlerle birlikte ortak çalışmaktadır.

Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DHUAM)

  • Covid-19 pandemi süresinde ve sonrasında karşılaşılabilecek salgınlara güçlü bir şekilde hazırlıklı olmasına ve yürütülecek olan deneysel çalışmalarla, aşı ve ilaç geliştirme gibi AR-GE araştırmalarına katkı ve hizmet sunabilmesi merkezimiz mevcut alt yapısını Dünya Sağlık Örgütü'nün belirttiği BSL-3 düzeyinde yapılandırılması ve güçlendirilmesi mümkün olacağı düşünülmektedir.